fredag den 22. april 2011

Karma gæld

Vi er kommet i kontakt med den danske kirke hernede. Fordi Datteren skal konfirmeres. Faktisk ser vi folk derfra ret tit, flere gange om ugen. Først syndes jeg at det var et forkert focus at have. At side der sammen med folk, som snakker om, hvor der kan købes rugbrød henne. Ikke fordi rugbrød ikke er vigtigt. Jeg savner rigtigt mørkt surt rugbrød, vildt. Men vi er her jo kun i et år. Der er rigeligt eksotisk at se på hernede, et helt kontinent fuldt. 
Så hvorfor tage på picnic til den eneste Danske settelment i Victoria med indlagt dansk gudstjeneste på engelsk? Ud over at der var vildt smukt og til lejligheden helt usædvanligt grønt og bølget (Det er mange år siden Victoria har fået så meget regn om sommeren som i år).
Der er dog en ganske overvældende fordel ved at hænge ud med det danske folk.  
Eller flere faktisk.
Det er ganske overordenligt hyggeligt. Virkeligt dejligt.
Også for ungerne som kan følge med uden at skulle “stå på tær” hele tiden.
Og folket er ganske voldsomt overordenligt hjælpsomme.
Min jyske sjæl slår knuder på sig selv ved tanken om vores totalt overtrukne karmakonti.
Der er fyren som ringede, med det samme Manden, efter råd fra præsten, meldte os til “Young Vikings” nyhedsbrev. Og ville høre om vi manglede møbler? Næ, dem mente vi at have funden efter tre dages tur de genbrugsbutik + netsøgning. 
Men vi ville gerne høre råd om at leje en varevogn eller ligende, så vi kunne få møblerne hjem. 
Nå, men han havde en trailer vi kunne låne. 
Vores bil har desværre ingen træk så det... 
Ingen problem han havde også en bil vi kunne låne og en gammel vaskemaskine og et par madrasser til ungerne (som ellers skulle sove i vores seng den første nat) og en flymo til vores lille lejede plæne og vil I ikke til store påskefrokost på lørdag. Det sidste var da vi ville invitere på takkemiddag. Det er så blevet til, at det er ok, hvis vi tager lidt øls med til den der frokost i morgen. 
Oven i det er der Jette og hendes australske uofficielle adoptivmor. De har et udstrakt genbrugsnetværk og har trommet ting sammen til flere små familier. Jette er vild med at spille kort, brætspil, computer, men moderen gider ikke rigtigt. Så hvis Manden og jeg vil en tur i bio uden unger, må de meget gerne komme og spille casino med Jette. 
Og så syndes de at det var lidt synd, det der med den udsatte konfirmationsfest og manglende familie. Så der er dømt farsbrød og citronfromage (og vi har prøvesmagt, det er ikke ringe), og australsk/dansk erstatningsfamilie til konfirmationen i lånte lokaler hos den svenskekirke i Melbourne. Der er med garanti også nok til jer, hvis I kommer forbi den 8. maj. Jeg laver lagkage!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar