søndag den 29. januar 2012

Kære servicearbejder


Når jeg venligt gør dig opmærksom på at salaten under alt dressingen og den revne ost er rådden. 
Og jo det der var fuldblodsråd og ikke bare trist visne blade. 

Eller at jeg har betalt for 2 kaffe, 2 te og en juice… jo også en juice… for meget.

Så skal du smilende takke mig for at gøre dig opmærksom på det uheldige forhold.

Du må meget gerne beklage faktisk.

Men allervigtigst, du skal erkende at det var en fejl.

Du skal ikke undgå at se på vores bord til vi er gået.

Eller stirre vredt ned i kasseapparatet når jeg for anden gang beder pænt og høfligt om at få de penge vi lige er blevet enige om at jeg har betalt for meget (100 kr).

Hvis du gør det føler jeg mig behandlet som en besværlig kunde som klager unødigt.

Og ved du hvad?

Så smager din mad så surt at jeg aldrig kommer igen.

Ikke fordi du laver fejl, det gør vi alle (selv om jeg -7-9-13- ALDRIG har serveret rådden salat).

Men fordi min jyske sjæl simpelthen ikke kan klare den implicitte anklage for at være urimelig.

Heldigvis sluttede weekenden på Litle Africa i North Melbourne, med mad der var lavet, og blev serveret, med hjertet. Så nu skal jeg lære mig selv det Etiopiske grundkøkken, begyndende med det malede og krydrede ristede kikærte mel kokken/servitricen/restaurantejeren gav mig med ganske gratis. 

2 kommentarer:

  1. den malede kikærte lyder eksotisk - hvad bruger man det til?

    (og øv for rådden salat)

    SvarSlet
  2. Det er både eksotisk og lækkert.
    Man kan stege lidt løg i olie, hælde lidt af pulveret i (ikke for meget) og spæde efter med vand.
    Efter LANG tid i kog får man en ret, som helst skal have konsistens som en tyk sovs/lind grød helt silkeblød og glat og smager som… som … der er noget chilli og så noget… Nej jeg kan ikke rigtigt beskrive det. Det smager godt og etiopisk. Jeg bliver nød til at tage forbi restauranten igen, og få hende til at stave rettens navn for mig. Det pulver må også kunne skaffes i DK.

    SvarSlet