søndag den 11. december 2011

Neander-gener


Der er et oplæg om en 14 km løbetur langs Merri Creek på vej.
Men mens vi venter på det, vil jeg lige anbefale John Hawks blog (se blogrollen til højre).
Lige nu kører han en følgeton om hvor meget DNA af Neandertal oprindelse, vi europæere render rundt med. Spøjst nok har asiatiske (kinesiske og japanske) folk præcist lige så meget Neandertalblod i årene som os.
-Måske skete opblandingen mest i Mellemøsten (som de moderne mennesker kom til først inden vi spredte os til Europa og Asien), og i mindre grad da vi nåede til Europa, hvor Neandertalerne måske allerede var på vej til at uddø?
Jeg sider i sofaen og hopper nu i spænding efter at få at vide, om gener der påvirker hudfarven er overrepræsenteret mht varianter, som oprindeligt er opstået i Neandertalerne. Har vi arvet vores lyse hår, hud og blå øjne fra den eneste menneskeart, der er opstået i Europa? 
Det er næsten lige så spændende, som om det vil lykkedes mig at få analyseret mine egne sekvensdata (eller fluerenes sekvenser altså) til min tilfredshed.

2 kommentarer:

  1. De lyse striber i mit hår har nok smittet af på min hjerne - jeg kan nemlig slet ikke få den slags ind hvis det er på skrift. Jeg elsker når jeg en sjælden gang ser en spændende dokumentar - men får jeg de samme oplysninger på skrift står jeg af..
    Rigtigt øv for jeg synes det er så interessant den slags.

    SvarSlet
  2. Genetik har altså også en ret høj abstraktions faktor.
    Jeg er heldigvis sikker på at dokumentaren kommer, den glæder jeg mig også til.

    SvarSlet