søndag den 31. juli 2011

Midvintermelbourne

Jeg har egentligt lyst til at skrive et langt vredt indlæg om det australske arbejdsmarked, som Manden prøver at snige en lille forsigtig tå ind i. Det burde være let med hans uddanelses combi (murer/pædagog). 
Men det orker jeg ikke at skrive om.
Der er heller ikke rigtigt noget nyt om løb. Mine dage og aftner går i fluelab under indflydelse af en stadig strøm af den CO2, som vi bruger til at bedøve fluerne med. I den forbindelse vil jeg lige sige: 
“Hvis jeg nogen sinde igen vrøvler om at søge penge til mit eget projekt, så slæb mig ind på en lukket institution og hjerneamputer mig. Luk mig ind på Dieter Meyer”
Men I skal alligevel ikke snydes for lidt billeder af det Midvintermelbourne, jeg går igennem hver morgen på vej til sporvognen. nå ja ikke alt er den rene idyl

4 kommentarer:

 1. Ja det ser nu smukt ud. Og hvad er temperaturen sådan i midvinter Melbourne?
  Og mht arbejde, så behøver man ikke at tage helt derned for at blive frustreret - man kan prøve at tage til Finland som sygeplejerske....

  SvarSlet
 2. Vi har haft et par morgner med rim i græsset, men ellers har temperaturen lagt mellem 13 og 16 grader om dagen. Vældigt koldt ifølge de lokale.
  Den sidste uge har vinden dog været i Nord, fuglene lugter forår, det ser ud til at vi får op til 20 grader på onsdag, og jeg kunne lugte griloptænding i nabolaget nu til aften.

  Jeg tror det er generelt er møg svært, når man skal skifte arbejdsmarked. Arbejdsgiverne kan ikke forholde sig til ens uddanelse og referencer.
  Manden blev riget op angående en medhjælperstilling i en børnehave, fordi lederen ikke rigtig kunne finde ud af om han (med en bachelor i pædagogik) var kvalificeret. "Du har jo et imponerende CV... men". Han fik ikke jobbet.

  Så længe jeg holder mig til forskerverdenen, kan jeg problemfrit skifte mellem stort set alle lande.
  Jeg bliver helt tung i knæene, ved tanken om hvad det ordinære arbejdsmarked vil sige til mit CV.

  SvarSlet
 3. Det er da utroligt i de hersens globaliseringstider, at noget så enkelt som at skifte arbejdsmarked bare ikke kører på skinner. Hvor svært kan det være? Synes man. Jeg. Stor ros til jer, som alligevel drager ud.
  Din tur ser ret frodig ud. I betragtning af I er midt vinter? ;-)
  PS.Nu sniffer du vel ikke for meget af det der CO2, vel? ;-)

  SvarSlet
 4. Utroligt men meget sandt. Mit indtryk fra Aarhus gennem udenlandske kollegaers parterne er at det bestemt ikke er bedre i Dk.
  En sygeplejerske med speciale i fortidligt fødte gik fx fra en mellemleder stilling i Holland til efter 3 år at få en medhjælper stilling i en hollandskbørnehave i Aarhus. Hun talte et ganske udemærket dansk allerede efter et år.

  Jeg havde naivt forventet at det ville være lidt lettere i Aus som pr definition er et indvandreland, især da netop pædagog og murer uddannelsen giver selvstændigt adgang til visum med opholdstilladelse her.

  Det ville formentlig se anderledes ud, hvis vi ville emigrere permanent. Manden kunne så investere tid og penge i at få de krævede Australske kurser og papirer, og vi ville oparbejde den krævede mængde af karaktervidner.

  Her er frodigt, selv om kalenderen siger, at vi befinder os i det der i DK svarer til februar måned. Jeg har på fornemmelsen at vinteren er ved at være slut nu, men de lokale advarer om at den godt kan vende stærkt tilbage. På trods af stærk nordenvind kan jeg alligevel ikke få mig selv til at kalde 22 grader og soleksemfremkaldene stråling for vinter.

  PS: Nej, nej... jeg er helt CO2 fri nu.... lige indtil det næste hold fluer klækker ;-)

  SvarSlet