onsdag den 18. maj 2011

Kan jeg løbe to dage i streg?

Oven på mit styrt og tilhørende rygbehandling skulle jeg lige sunde mig lidt. Jeg brød mig bl.a. ikke om at løbe, mens mit højre knæ var hævet. 

Så det blev lørdag inden jeg fik startet på løbe delen af programmets uge 10 (60 min gang, 5 km fartleg, 9 km (7.41 min/km)). Fartlegen syndes min hofte ikke var nogen god ide. Desuden var mit løbe ur måske fornærmet over at have lagt stille i 41/2 dage. Det løb tør for strøm, så snart jeg var færdig med opvarmingen. Helt ukarakteristisk, men heldigt nok, havde jeg planlagt mine 5 km i ukendt terræn. Jeg ved ikke hvor hurtig turen var... sikkert for hurtig til restitutionstur og for langsom til fartleg.

 Patterson river tæt på udløbet

Men jeg så bugten for første gang. For mig vil stiv blæst og vand altid være lig med hjem.  

Der var huse helt ned til stranden. Jeg ville ikke have noget imod at have deres udsigt.

Kameraet i min mobil er HELT håbløs når der ikke er fuld sol.

Søndag tog jeg sønnen med til en fodboldbane. Jeg efterlod ham der, mens jeg løb 4,5 km efter min næse og den anderkendte regel: “den vej hvor der er grønt lige nu, er den bedste“. Bekvemt nok var den bedste vej også altid den med den største stigning, så det var ikke svært at holde mig til de 7,41 minutter pr km. Jeg bad garmin om at “finde tilbage til start”, og måtte tage en km rundt om fodboldbanen, for at få distancen til at passe. 
Selv om det var anden dag i streg og ruten blev lidt stejl og derfor hård ved knæene mærkede jeg kun lidt til dem. Jeg prøvede nu også at variere min løbe stil lidt under vejes. Jeg trak benene lidt længere ind under kroppen i et forsøg på at lande mere midt/forfods og dermed måske skåne knæene. Det virkede rigtigt godt faktisk. Jeg kom bare til at løbe lidt for hurtigt af det. Allerede efter et par km blev jeg dog træt i foden, og skiftede tilbage til min almindelige hællanding. 
Alt i alt er jeg godt tilfreds. Jeg har fået plads til en hel løbeuge på trods af mit uheld. uge 11 i programmet er dog en udfordring. Der er 4 dage med løb og efter for første gang at have taget to løbedage i streg i weekenden, kunne min løbe uge først starte tirsdag (i går). Med 13 km løb (7:41m/km), int. 5 x 400 meter (5:45 m/km), 10 km løb (7:41m/km) og 3 km tempo (6:14) bliver der også bøvl med at finde tid til to lange ture i dagslys. 
Ikke desto mindre vil jeg gerne holde planen denne uge. Jeg får (forhåbenligt) snart travlt i laboratoriet, og bliver nød til at file og strække mine løbeplaner, så de passer til det. især når det allerede er mørkt kl 18. Jo flere hele løbe uger jeg kan få inden, jo større chance for at jeg faktisk kommer til at løbe de 21 km. Så selv om ugens første løbetur var i går, løber jeg hjem fra arbejde i dag + en ekstra krølle så det bliver til 10 km. De frygtede intervaller var nemlig slet ikke så slemme når jeg holder hastigheden på 5:45 og nøjes med 400 m af gangen. Hvem ved måske er jeg sådan en, som kan træne 4 gange om ugen, hvis jeg ikke løber for stærkt (i forhold til mine evner) på lange ture og intervaller? Og 28 km på en uge + opvarming til interval og tempotur (2 km).... Hey jeg er begyndt at slå mig selv igen :-D.

4 kommentarer:

 1. Jeg synes det lyder som om det går strygende. Man kan godt løbe to dage i træk, det kommer vel mest an på hvor meget man løber. Det er nok ikke smart at lave intervaller og bakker i træk, men en almindelig rimelig tur skulle ikke være noget problem.
  Det er sjovt at se billeder, jeg aner ikke hvordan der egentlig ser ud i Australien......

  SvarSlet
 2. Jeg ved heller ikke rigtigt hvordan her ser ud. Vi har jo næsten kun været i Melburne.
  Ud over en voldsomt masse forskellige eukalyptus virker byen meget bekendt. Som England bare med mere dårlig arkitektur.
  Jeg glæder mig til at se Tasmanien... det skulle være helt fantastisk, og det er så tæt på :-D.
  Men jeg må altså se at få mig et lille kompakt løbekamera. Nogle gode forslag?

  SvarSlet
 3. I'm impressed. Du kører på med iver og påholdenhed. Good for you. ;-D Enig med Kirsten, at du - vi - godt kan løbe to dage i træk, når du - vi - har løbet igennem længere tid.
  Gode billeder. Det er måske bare fordi du har set originalen? Det kompakte kamera, som jeg har med mig, (hvis jeg ikke bare nøjes med mobilos) er sønnikes Sony Cybershot. Vistnok i den billige ende. Ellers har Tor Rønnow skrevet om sit kamera. Kan bare ikke huske lige hvor og hvornår. Fedt tip så... ;-) Sikkert på dourun.dk eller motionsløb. Måske hans egen side?
  Kh fra de danske breddegrader :-)

  SvarSlet
 4. Ikke dårligt noget tip... jeg har googlet mig frem til nogen, som giver Tor svar på kamera spørgsmå :-D.
  Jeg har tænkt lidt over, hvad jeg har brug for, og besluttet at vi har brug for et lille familie kamera. Til mig og løb, til ungerne på tur og til os når vi ikke gider slæbe på det gode udstyr. MIt mobil kamera er foresten et cybershot ;-).

  SvarSlet