mandag den 9. maj 2011

10-20-30 og du bli'r glad

Måske er det her en god ide (10 sek spurt, 20 sek moderat tempo og 30 langsomt løb pr minut).

Jeg vil helt klart have nemmere ved, at motiverer mig selv til 10 sekunders spurt end til 500m interval. Til gengæld ved jeg ikke, om jeg har lyst til at skulle løbe med et øje på uret HELE tiden. 

Målgruppen er mest de motionister, som er i fare for at miste motivationen. Men det skader nok ikke at samle værktøjer ind, til hvis det skulle ske. 


Til den tid (og måtte den aldrig komme) er der nok også kommet lidt mere data på om systemet virker.

I det år jeg har løbet er det meget sjældent motivationen til løb har manglet, det er mere knebent med tiden til løb. Jeg syntes, det er enormt motiverende, at jeg lige så stille bliver bedre, end jeg var i sidste uge, måned eller ORV ja sidste år! Hold da bøtte sidste år kunne jeg LIGE lunte i 1 minut måske 70 sekunder i træk! 


I mandags løb jeg 12 km.


Hvis ikke det giver motivation så ved jeg ikke....


Et mål er også godt at have på motivations kontoen. Det er derfor jeg ind i mellem stiller op til motionsløb. Det er i hvert fald ikke for at vinde!

Men det føles bare lidt mere officielt at løbe 5 km til motionsløb med tidstaging og start nr und alles. Det tæller på en måde mere end den første 5 km træningstur.

Så derfor må jeg også hellere få meldt mig til en 10 km. Jeg har fundet dette løb i juli... og faktisk, hvis jeg ellers kan følge mit løbeprogram fra nu af, så kunne jeg melde mig til halvmaraton distancen...2 kommentarer:

 1. Jeg tror det vil være ret besværligt at løbe på den nævnte måde - som du siger med næsen i uret hele tiden. Lyder lidt småfarligt, man kan jo blive kørt over eller løbe ind i et træ fordi man er så fokuseret på uret......
  Meld dig endelig til et løb, det er den bedste motivationsfaktor, for så har du betalt og så er det ærgerligt at opgive. Og selvfølgelig kan du løbe et halvt marathon med den rigtige træning og hvis du har tid nok til at blive parat.

  SvarSlet
 2. Selvfølgelig kan jeg det :-D.

  Erfaringen siger mig bare, at det tager lige omkring 2 til 3 gange så lang tid for mig, at køre et program igennem som det burde. Så med 6 uger tilbage af programmet kan det snildt tage 3 måneder før jeg er igennem det.
  Og jeg vil altså hellere sætte distancen op når vi nærmer os end omvendt.

  Der er jo også Melbourne maraton (med halvdistancen også) i oktober. Jeg skal nok nå det! Det handler jo om at kunne nyde løbene :-).

  SvarSlet