fredag den 15. juni 2012

Et kick!


Ohh jeg er så MÆT!

Kikærte/bønne/oksekøds mæt.

Jeg kom til at lave tacofyld.

NEJ!

Ikke det som kommer ud af en pose.

Aldrig mere Taco ud af pose!

Man tager:

Rigtig, rigtig meget spiskommen og koriander frø. Nok til at dække bunden af den store pande du rister dem af på. Ca halv af hver.

Når krydderierne dufter kværner du dem i en morter/kaffekværn, og hælder to dåser kogte drænede kidneybønner på panden i lidt olivenolie. Steg og rør rundt til de fnadre ud mos dem med en gaffel.

Imens bønnerne hygger sig på panden hiver du 500 g hakket okse i en varm gryde med lidt olie.
Svits.

2 små dåser tomatpure og måske en dåse flåede tomater kommer op i gryden sammen med krydderierne + så meget salt og chili som du synes passer.

Men først når kødet er brunt.

Svits tomatpuren lidt og kom vand ved sammen med de mosede bønner mix det hele og kog vandet væk igen.

Mens du venter på at vandet fordamper blander du kikærtemel, vand og lidt salt så konsistensen er som pandekage dej, og steger det som pandekager.

Spis med grønt.

Dip og ost kan også bruges, men jeg synes faktisk det blev for meget.

Jeg tror aldrig, jeg bliver sulten igen.

4 kommentarer:

  1. muuuums - lyder som vores opskrift - det smager bare så godt!

    SvarSlet
  2. Det er godt, nemt og småsundt med alle de bælgfrugter. Det er faktisk en af meget få retter hvor jeg kan få sønnen til at spise bønner og elske det!

    Det tager marginalt længere tid end et "tacokit" og der er ingen sammenligning mht smag.

    SvarSlet
  3. Mmmmm, lyder dejligt. Tak for opskrift

    SvarSlet
    Svar
    1. Da jeg for 10 år siden fandt opskriften i en 20 kroners mexicansk kogebog, var jeg overraslet over hvor lidt det kræver at laver den ret ordenligt.

      Mange af de nemme ryste ud af posen løsninger er i virkeligheden ikke prisen værd når man først ved hvor let og velsmagende det er at lave fra bunden.

      Men jeg sender din tak videre til Ann Wilson og hendes fantastiske etniske kogebøger.

      Slet