torsdag den 15. marts 2012

If you love someone set them free


Efter vaklen og nølen i sagen om betalingsringen trængselsringen har regeringen valgt at vise handlekraft og beslutsomhed i en anden sammenhæng. Fra sommeren i år er det ved lov muligt for par af samme køn at blive viet i den danske folkekirke.

Kirkeministeren har fuldt forståeligt mistet tålmodigheden med biskoppernes diskussion, om hvordan man kunne sikre sig, at der blev sprogligforskel på homo- og heteroceremonierne.

Et flertal af vores folkevalgte politikere vil heldigvis ikke længere leve med åbenlys forskelsbehandling på baggrund af seksuel præference.

Og hip hurra for det!

Men

Jeg har det ikke godt med, at en regering går ind, og blander sig i en kirkes indre anliggender.  Tænk hvis det var Mosarisk trossamfund som blev pålagt det samme, eller hinduerne?

Det er efter min mening op til medlemmerne af en religion selv at fastlægge deres ritualer og regler.

Hvis flertallet mener at homovielser, kvindelige præster og skilsmisser er en vederstykkelighed, så må de medlemmer, som ikke er enige, gøre op med sig selv, om de vil kæmpe for at ændre dette eller melde sig ud. Kan du ikke lide lugten i bageriet, skulle du måske stille op til næste menighedsrådsvalg.

Betyder det at vi skal acceptere en folkekirke som diskriminerer?

Nej!

Men

Tænk hvis nu vi satte folkekirken fri?

Tænk hvis nu staten og kommunerne overtog alle opgaver med retslig virkning?

Registrering af fødsler, død og vielser, alt sammen kun på rådhuset.

Uden den mindste forskelsbehandling baseret på køn, race eller religion fra samfundets side.

Dem som føler behov for det, kunne så gennemgå overgangsriterne i den kirke de tilhører.

Uden nogen minister blandede sig i det.

10 kommentarer:

 1. Ditto hørt! Sagde hun. :-)

  SvarSlet
 2. Når man starter på jura har man forfatningsret fra første år. Det første vi lærte var, at når det kommer til religions-spørgsmålet, så har vi en forfatning der i princippet kun findes magen til i Iran.
  Det kan man så sidde og tænke lidt over.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes faktisk godt vi kan handle lidt også.
   Det er ret lang tid siden der var nogen som skrev "folkekirkens forfatning skal ordnes ved lov" på deres to do liste... måske skulle vi bare se at komme igang?

   Slet
  2. Jeg er så enig, så enig.
   Så bliver det også meget nemmere for kirken at sige, hvad den virkelig mener - i stedet for at lave politiske strategier så folketinget ikke bliver alt for sure. Spørgsmålet er, hvordan danskerne ville reagere på en aktivt missionerende luteransk kirke... som pludselig kræver penge i kirkebøssen og donationer for kirkelige handlinger.

   Slet
  3. Hvis nogen medlemmer af folkekirken har et problem med at den faktisk handler om religion og ikke vil betale til kirken når det ikke er gemt på skattebilletten, så er det vel netop en fordel for alle at få klare, reelle og åbne linier?

   Slet
 3. Enig igen; Jeg tror bare ikke de fleste danskere har gjort sig mange tanker om hvad det egentligt vil sige at have en folkekirke og hvor mærkeligt et land Danmark er rent konstituinelt - at vi er et monarki med en statsreligion. Men det undskylder selvfølgelig ikke noget og det burde være på tide at få de klare linier som du siger. Det er faktisk lidt vildt at vi ikke er kommet længere i debatten, hvis du spørger mig.

  I den vittige ende, har jeg en fornemmelse af at der gamle udtryk "fattig som en kirkerotte" kommer til live igen, hvis folkekirken skal stå på egne ben.
  Har du set bagsiden af politiken?
  http://heltnormalt.dk/rydforsiden/2012/03/19?forsiden
  Hvis ikke linket virke så prøv at søg efter en:
  Jesus Kristus: Hold nu kæft med Jeres homofobi!
  Den er super sjov!

  SvarSlet
 4. Det sære er, at der faktisk var en kommentar på dit link om at man ikke burde gøre grin med folkekirken.
  Det kan den måske også meget bedre gøre selv? Uforvarende indimellem.

  For min skyld kunne monarkiet meget gerne ryge ud med badevandet også!

  Det har jeg dog gået ret stille med hernede. Folk forventer at jeg er meget begejstret for Mary.

  SvarSlet
 5. ha ha ha ha ja - Mary kunne nemt blive den næste helgen fra Australien. Selv juristerne hernede bliver lidt snævre om munden når jeg siger at jeg principielt ikke støtter monarki, men hun har det gjort det hun blev ansat til, føde børn, så det er svært at klandre hende noget.
  Lagde du mærke til at ham der kommenterede var præst? Jeg var ved at dø af grin.

  SvarSlet
 6. Jeg klandrer skam ikke Mary for noget.
  Jeg klandrer det danske folk for at være nogle inkonsekvente vatnisser (mig selv incl.).
  Men det er alligevel endnu mere sært med australierne. Tænk at de havde en folkeafstemning om at slippe af med Elisabeth og valgte at beholde et monarki som har hjemme på den anden side af globen?

  Jeg har hørt folk prise Elisabeth til skyerne for at være så verdensklog... og hun kan helt sikkert rigtigt fortælle de der politikere hvordan landet virkelig burde ledes.

  Jeg var ved at falde ned af sofaen.

  SvarSlet