tirsdag den 5. februar 2013

Føljetonen som ikke ville dø


Kan I huske ham googlelægen?

Ham som sagde at alle mine prøver var voldsomt normale?

Han havde ikke læst den sidste side i laboratorierapporten.
Vi opdagede det udelukkende fordi jeg bad ham om at rekapitulere forløbet. Nu var der lige pludselig alligevel overensstemmelse mellem det lægerne kunne se med det blote øje og prøverne under mikroskopet.

Nej det er ikke noget jeg finder på.
Når jeg skriver fiktion er der mere logik i handlingen.

Selv i mine historier om Sofus den magiske edderkop.

4 kommentarer:

 1. Nej, nu må de fandeme holde op!

  Måske han selv skulle prøve at google noget. Feks. med søgeord som "læs altid et dokument helt til ende" eller "læs det der står med småt" eller måske ligefrem "hvordan lærer man at læse". For man kan da ikke forestille sig at vi er derhenne hvor nogen burde have opfrisket den hippokratiske ed?

  SvarSlet
  Svar
  1. Nogen burde i hvert fald læse journalen inden nogen stiller diagnosen. Men nogen er også ret flov.
   Og så er der en anden nogen. En som ikke blev læge fordi den nogen godt ved at det er menneskeligt at fejle og at det ikke kan være nemt at leve med i den profession.
   Hm.
   Jeg har tænkt mig at fortælle ham
   1 at jeg er glad for at der er folk som bliver læger og dermed stiller sig selv i risiko for at lave lægefejl.
   2 at han skal indberette fejlen så ledelsen og kollegaer kan lære af den. Måske skal de "positive" prøver mærkes med rødt, eller skrives øverst i lab.rapporten? Måske skal speciallægen have tid til at læse hver eneste journal i bund inden patienten kommer ind til konsultation?

   Slet
 2. 2 rigtig gode punkter og jeg er helt enig med dig.
  Den der tidsfaktor som ligger over hovedet på alle i sundhedsbranchen er ikke god for nogen - hverken den ansatte eller personene i behandling.
  Har en bekendt der er læge og som fik en enorm regning fra sundhedsstyrelsen eller hvem det nu var, fordi han havde brugt for meget tid til sine patienter. Det kostede ham hans klinik fordi han skulle betale så meget tilbage - og han er den læge der har fået den højeste afgangseksamen fra medicinstudiet nogen sinde i Danmark....
  Håber i det mindste at du nu får en diagnose og en behandling!

  SvarSlet
  Svar
  1. Se det var en grum historie!
   Vi blev enige om at jeg ikke skulle have diagnose pr telefon, men at vi godt kan starte behandlingen.
   Jeg må indrømme at jeg i mit stille sind diagnostiserede mig selv i november, og er helt lettet over at Lægekundskaben nu er på linie med mig.

   Slet